De fleste dyr i industrilandbrug har ikke noget navn og de færreste mennesker ser nogensinde en gris eller kylling andre steder end på et menukort eller i en køledisk. Dyrehjem som Animal Acres er steder, hvor dyr med triste skæbner bliver reddet og får lov til at vise hele deres rige personlighed frem i trygge og naturlige omgivelser hos mennesker der respekterer dyrene. Animal Acres ligger nær Hollywood i Californien på en stor ranch, tilhørende 26 hektar land og blev grundlagt af Lorri Houston tilbage i 1986.

Animal Acres er et non-profit reservat for opdrættede dyr, der har lidt stor vanrøgt og er blevet fundet efterladte på bl.a. lossepladser og hovedveje -ja, de mest groteske steder. Lorri Houston har i 18 år ledet stedets rednings- og fundraisingindsats. Hun har redet tusindvis af dyr fra grusomheder og bragt national opmærksomhed på situationen for de dyr, der anvendes til fødevareproduktion og ikke selv har en stemme.

Animal Acres er det ultimativt kærlige fristed for disse dyr og er hver søndag åben for befolkningen, med dertilhørende rundvisning. Det at Animal Acres inviterer alle indenfor, inspirerer til udvikling af menneskelig medfølelse for alle levende væsener. Gennem en-til-en interaktion rører dyrene vores hjerter på en måde de ikke har mulighed for, når vi kun ser dem i en sørgelig forfatning i moderne industrilandbrug. Når man oplever dyrene i naturlige omgivelser, hvor de har  mulighed for at udtrykke deres personlige træk.

 
De lærer os at de er følende væsener, som rummer både smerte, glæde, sorg ligesom de familiedyr vi alle kender. For mange mennesker, er det første gang de ser ind i fx. en gris øjne. Dette smukke møde sætter sine spor og vækker sund eftertænksomhed.
 
Animal Acres beboere er kvæg, svin, heste, geder, æsler, emuer, høns, kalkuner, etc.. Disse dyr erfarer her at mennesker også kan være blide og kærlige, og at de nu ikke længere er en handelsvare.
 
Siden 2004 har Animal Acres haft forskellige begivenheder i løbet af et år, bl.a. Animal Acres Gala, som min kæreste og jeg var så heldige at deltage i.
 
Mange Hollywoodstjerner, og musikere i Californien er vegetarer/veganere og er af denne grund ambassadører for Animal Acres og flere af dem deltog i begivenheden.
 
Kendiser og dyr
Da vi ankom fik vi ikke en cocktail, men en “cowtail” og apetizers. Vi fik en rundvisning og hilste på alle dyrene. Det var sjovt at se hønsene pile rundt mellem
benene på diverse kendte mennesker. Grisene gryntede veltilfredse over at blive kløet på maven, af alle de kunne komme i nærheden af! Dette syn er for mig symbolet på, hvor godt dyr burde have det. Først på aftenen vendte dyrene tilbage til deres individuelle “hjem”. De havde brug for ro.
 
Herefter kunne alle mennesker sætte sig til bords, ved de smukt dækkede galaborde. Festen forløb udendørs, omkranset af bjergene. Vi fik serveret en lækker gourmet veganermiddag, sponsoreret af restauranten “Cést La Vegan” -utrolig lækkert. De danske restauranter har meget at lære på det felt! Mørket sænkede sig og stjernerne funklede. Kendte bands spillede, en komiker underholdt, der blev holdt taler, uddelt priser og dyr blev adopteret væk, så nye kunne komme til og vi kunne donere et bidrag.
 
Grisene har lidt så stor vanrøgt at de ikke vil kunne klare en adoption, men lever
deres liv hos Animal Acres. På grund af vækstfremmere, som griseavlerne har givet dem i deres foder, er de blevet så abnormt store, at deres ben har svært ved at bære deres vægt. De kan ikke bevæge sig ret mange meter, før de har brug for et hvil! Dette voldsomme overgreb er gået ud over deres genstruktur, således at deres unger ville blive lige så abnormt store. Uhyggeligt!

Jeg fik talt med mit idol, Jorja Fox som også deltog i Galafesten. Hun har gennem

de sidste 5 år været en stor inspiration i mit liv. Det var virkelig rørende at sidde sammen med 400 mennekser, som føler det samme som jeg. Der var så megen medfølelse med dyrene, vegetarisme og Jorden. 
 
Vi forlod Animal Acres med følelsen af, at det bestemt ikke var sidste gang vi deltog i denne begivenhed.
 
Besøg Animal Acres på deres hjemmeside:
www.animalacres.org