Denne kat blev fanget i en connibearfælde. Fælden er designet til at dræbe de dyr, som går i den. Men som man kan se på billedet, så skete det ikke i dette tilfælde. I stedet blev kattens ben knust og skal muligvis amputeres. Det  skete i Kelowna i Canada, hvor dyr jages for deres pels Fælderne opstilles i skove og endda under vandet, hvor bl.a. bævere druknes.

Konsekvenserne ved at bruge fælder katastrofale. Mest tydeligt bliver problemerne, når folks kæledyr ellr truede arter bliver ofre. For fælder kan ikke  kan skelne mellem, hvilke dyr de gerne må fange. Men når fælden smækker om en coyotes eller vaskebjørne, så bliver historien sjældent fortalt og derfor må tusinder af dyr lide. Dyrene der fanges bruges oftest som pelskraver på vinterjakker som f.eks. Canada Goose og Parajumpers, der begge anvender coyotepels.

STOP MISHANDLINGEN: STØT ANIMA

En af mange
Katten med det knuste ben er kun en af mange tragiske historier. I Minnesota USA beretter avisen Star Tribune, hvordan en lang række jagthunde er døde efter at gå i fælder. I flere tilfælde har det endda været de som opsatte fælderne, der mistede deres hunde. Det er svært at forestille sig et stærkere bevis på, at brug af fælder ikke er en kontrolleret eller human process.

Jægeren Doug Snyder fortæller om hvordan hans 9 årige laboradorblanding døde i en fælde. Hunden løb 50 meter foran hm på en tur i skoven, da den pludselig hylede i smerte.

Hun stod der og blødte fra snuden”

Snyder og hans 16 årige søn kæmpede som gale for at fjerne fælden, inden den kvalte deres hund. Men to stærke fjedre holdt den på plads og sikrede, at fælden lukkede stramt.

Vi kæmpede som vilde for at få den af, men vi kunne ikke” sagde han “Hun svandt hen”

Desperate efter at stoppe hundens lidelse sendte han sin søn til deres hytte efter en riffle.

Jeg sad og kælede hende”. Så ladte han riflen og skød sin hund. Hver eneste dyr der fanges i en fælde er en tragedie. Hjælp med at stoppe det ved aldrig at købe jakker med pelskraver.