Køer er faktisk de eneste landbrugsdyr, ud over får, som i konventionel produktion overhovedet får lov til at trække vejret i frisk luft og føle solen på deres ryg.

Men køer bliver stadig udsat for en mishandling som ville få landmanden i fængsel, hvis han udsatte hunde eller katte for det samme.

Ungtyres testikler rives ud af deres punge uden smertestillende midler, og køers horn bliver klippet eller brændt af.

De fleste køer modtager ringe veterinærisk pleje, og som resultat deraf, dør mange af infektioner eller skader.

Slagtekøer fodres med en meget unaturlig diæt for at fede dem op. Denne diæt skaber kroniske mavesmerter – forestil dig den værste mavesmerte du har oplevet aldrig forsvinder – og en del af deres indre organer får sår og sprækker (hvad industrien kalder 'opsvulmet' ). Ifølge et studie, publiceret af Journal of Animal Science, kan denne diæt også få fatale følger for leveren hos op til 32 procent af de køer der opdrættes til kød.

Køernes levested er mættet med ammoniak, metan og andre giftige kemikalier, alt sammen akkumuleret fra store mængder af komøg, og køerne er tvunget til at indånde dampene konstant. Dampene kan give køerne kroniske vejrtrækningsproblemer, hvilket gør deres vejrtrækning smertefuld. Køer opdrættet til mad er også proppet med medicin for at få dem til at vokse hurtigere og holde dem i live under elendige forhold. I stedet for at tage en syg ko til dyrlægen, giver mange landmænd simpelthen dyrene en endnu højere dosis af antibiotika, i et forsøg på at holde dem i live længe nok til at få dem til slagtning.