Det er ikke kun høns som bruger hakkeorden. En flok køer er meget lig et kobbel ulve, med alfa-dyr og komplekse sociale dynamikker. Hver enkelt ko kan genkende mere end 100 medlemmer af deres flok, og sociale forhold er meget vigtige for dem.

Køer vil konsekvent vælge ledere pga. deres intelligens, nysgerrighed, selvtillid, erfaring og gode sociale færdigheder, mens mobning, egoisme, størrelse og styrke ikke anses for passende lederegenskaber. Køer danner nære venskaber med visse køer fra deres flok – specielt forholdet mellem mor og datter er meget stærkt, og kalve knytter bånd med andre i deres aldersgruppe.

Forskere fra Bristol Universitetet i England fandt ud af, at køer har bedste-venner og kliker, ligesom mennesker også har, og at dyr plejer og slikker hinanden for at vise denne hengivenhed. Jo længere partnere har kendt hinanden, des længere plejer de hinanden. Ligesom mennesker, undgår køer også andre i deres flok, efter de har været uvenner.

De sociale forhold mellem køer påvirker en stor del af deres daglige liv. Når en flok lægger sig til rette for at tage sig en lur, er hver kos placering og den rækkefølge de ligger i, direkte relateret til deres status i flokken.

Det er meget stressende for køerne at blive opdrættet i unaturlige omgivelser – fx overfyldte stalde – fordi det ødelægger deres hierarki. Forsker Jon Watts fra Saskatchewan Universitet, bemærker at køer, som holdes i grupper på mere end 200 i kommercielle stalde, bliver stressede og konstant kæmper for at få magten (der er tusinder af køer på én gang i de amerikanske stalde). Han siger at dette sker, fordi køerne bliver taget for tidligt fra deres mødre, nægtet tilstrækkelig plads og derfor ikke kan finde deres plads i så store grupper.

Dette svarer til, hvordan mennesker ville føle, hvis vi blev spærret inde i et lillebitte område med tusinder af mennesker som vi ikke kendte. Ligesom os, kan køerne bedst lide at være tætte på deres familie og venner, og stressen fra livet på en fabriksgård gør dem forvirrede, bange og alene.