Vegansk Risbar
1 kop majssirup
1 kop brun sukker
1 kop peanutbutter
6-8 kopper puffede ris (Rice Krispy morgenmad)
1 kop = 250 ml.
Majssirup og brun sukker puttes i en gryde ved mellemvarme og bringes til kog, mens man rører ofte. Gryden fjernes fra varmen og peanutbutter og de puffede ris blandes i.
Massen presses sammen i en bradepande (ca. 25x25cm) og køles af. Skæres i barer
Havregryn og æbledessert
Margarine
½ kg æbler skrællede og skåret i tynde skiver
3 spsk. Sukker
1/4 kop vand
1/2 kop citronskal
1/3 kop sukker
1 1/2 kop havregryn
lille knivspids bagepulver
1/4 tsk. salt
1/4 kop smeltet margarine
Forvarm ovnen til 175 grader Smør et ovnfast fad (ca. 20x20x5cm) med lidt margarine.
Steg æblerne med 3 tsk. sukker og vand på en pande ved middelvarme indtil vandet fordamper. Drys citronskal og sæt det til side.
Bland det resterende sukker, havregryn bagepulver og salt I en skål. Tilsæt det smeltede margarine og bland grundigt.
Spred halvdelen af blandingen i bunden på det ovnfaste fad, lav et lag med æblerne og dæk det med resten af blandingen. Bag i 35 min. En kugle soja-is er ikke påkrævet men anbefalet.
Giver ca. 8 portioner
Veganske Havregrynssmåkager
1 kop plantemargarine, blødgjort
1 kop sukker
1 meget moden most banan
3-5 tsk. vanilje (brug rigeligt)
2 spsk. vand
1 ¾ kop alm. mel eller fuldkornsmel
2½ kopper havregryn
2½ kopper (veganske) chokoladestykker
Forvarm ovnen til 190 grader. Mas margarinen og begge slags sukker sammen til en cremet masse. Tilsæt den moste banan og derefter vanilje og vand. Vandet vil nok få massen til at skille men bare rør videre og tilsæt de tørre ingredienser gradvist og i rækkefølgen for oven mens du rører. Den færdige blanding skal være så tør at chokoladestykkerne næsten falder fra af sig selv. Hvis det ikke er så bland lidt mere mel og havregryn i. Bag i ca. 10 min på et stykke ikke-smurt bagepapir. Ønskes en hårdere småkage kan den bages længere. Lad dem hvile på bagepapiret, inden de lægges på en rist til afkøling.
Til ca. 36 småkager
Gulerodskage
Til kagen:
1/4 kop kanelæblesauce (eller tilsvarende erstatning for 2 æg)
1 tsk. vaniljeekstrakt
1/2 kop sojamargarine, blødgjort
1 tsk. salt
1 1/2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1 kop sukker
1 1/4 kop ubleget hvedemel.
1/4 kop vaniljesojamælk
1 kop gulerødder fintrevne (eller en stor krukke gulerodsbabymad)
1 kop hakkede valnødder
Til glasuren:
30 g. Sojasmøreost (natural)
1/2 kop sojamargarine
2 kopper flormelis
1 tsk. vaniljeekstrakt
1 1/2 tsk. Appelsinekstrakt
Forvarm ovnen til 165 °C og smør og mel en 25x25 bradepande. Bland de 9 første ingredienser grundigt og bland gulerødder og valnødder i. Hæld blandingen i bradepanden og spred den jævnt. Bag i ca. 45 min og lad kagen køle af.
Til glasuren: Bland flødeost og margarine og tilsæt så langsomt flormelis efterfulgt af vanilje- og appelsinekstrakten.
Til 1 kage
Jordbær-Pære Crisp
Ca. 600 g jordbær
4 modne pærer
1 kop mysli
2 tsk. vanilje
1 stang vegansk margarine
Kanel til tilsmagning
Forvarm ovnen til 165 °C. Skær frugterne i tern tilsæt kanel og put blandingen i en pande. Bland mysli, vanilje og kanel med margarine og spred det over frugten. Bag i 15-20 minutter.
Til 4-6 portioner
Yummy Berry Muffins
2 kopper ubleget hvedemel.
2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1 kop moste bananer (ca. 2 middelstore bananer)
1/2 kop ahornsirup el. bygmalt.
6 spsk. vegetabilsk olie
1 tsk. vaniljeekstrakt
1/4 tsk. citronekstrakt
1/2 kop vand
1/2 kop friske eller frosne blåbær, hindbær, eller tranebær.
Varm ovnen til 190 °C. Bland mel, bagepulver og salt i en stor skål. Bland resten af ingredienserne i en skål bortset fra bærrene. Tilsæt derefter melblandingen og rør, indtil det er blandet godt men ikke for længe for ellers bliver muffins'ne seje. Tilsæt bærrene og rør til de er jævnt fordelt i blandingen. Put en skefuld (ca. 2/3 fuld) i en smurt muffinbradepande og bag dem i ca. 20 min eller indtil muffins’ne er hævede og er faste og gyldne på toppen.
Til ca. 8-10 muffins
Kokosnøddekage
Til kagen:
250 g silken tofu
750 g sukker
2 kopper kokosmælk
350 g kokosflager
1 kop rapsolie
575 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
Til glasuren:
450 g sojamargarine
450 g flormelis, siet
1/4 kop kokosmælk
Forvarm ovnen til 175 °C. Put de første 5 ingredienser i skålen til en foodprocessor og mix til det er jævnt og tykt. Tilsæt de sidste 3 ingredienser og bland indtil det er jævnt. Hæld blandingen i 2 bradepander (ca. 25x25 cm) med bagepapir som er belagt med madlavningsspray. Bag i ca. en time og lad den køle af.
Glasuren: Bland ingredienserne og rør til det er ensartet. Smør det på den afkølede kage.
Vegansk Bananbrød
¾ kop tofu
1 kop sukker
1/4 kop olie
1 tsk. vanilje
1 kop modne bananer, moste
2 kopper mel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
3/4 kop valnøddestykker
Forvarm ovnen til 175 °C. Blend tofuen i en blender til det er jævnt og cremet. Hæld det i en skål og rør sukker, olie, vanilje og bananer i. Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål. Bland de to blandinger og tilsæt derefter valnødderne. Hæld det i en smurt brødform og bag i ca. en time.
Simple Sukkersmåkager
1 1/2 kop mel
1/2 kop sukker
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1/2 kop olie
1 spsk. vanilje
1 spsk. ahornsirup
Æggeerstatning tilsvarende 1 æg
Kanel og sukker til at rulle kagerne i.
Bland de tørre ingredienser i en skål. Bland de våde ingredienser i et målebæger (vær sikker på at det er blendet grundigt). Rør de våde ingredienser i de tørre. Form dejen til en stor kugle med hænderne (hvis det hænger godt sammen er det den rigtige konsistens. Hvis ikke så tilsæt lidt vand og bland grundigt). Form dejen til småkagestørrelses kugler og rul dem i sukker-kanelblandingen. Anbring dem på et ikke smurt stykke bagepapir. Flad hver kugle lidt ud. Bag ved 190 °C i ca. 7 min.
Til ca. 18 småkager
Sukkerfri gulerodskage
2 kopper fuldkornshvedemel
2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1 1/4 kop vand
1 1/4 kop dadler, hakkede
1 kop rosiner
1 tsk. kanel
1 tsk. knust ingefær
1/2 tsk. knuste nelliker
1/2 tsk. knust muskatnød
1/2 kop revne gulerødder
1/2 kop hakkede valnødder
1/3 kop frosset appelsinjuicekoncentrat, optøet
Smør en 25x25 cm bradepande let med olie og sæt den til side. Si mel, bagepulver og salt i en lille skål og sæt det til side. Bland vand, dadler, rosiner, kanel, ingefær, nelliker og muskatnød i en gryde. Bring det til kog og skru ned for varmen og lad det simre i 5 min. Put de revne gulerødder i en stor skål og hæld den varme blanding over dem og lad det køle helt af. Tilsæt valnødder og appelsinjuice og bland godt. Tilsæt derefter de tørre ingredienser og rør grundigt. Hæld blandingen i en forberedt springform. Bag ved 190 °C i 45 min eller indtil en tandstikker kommer ren ud. Server som den er eller med glasur efter eget ønske.
Til 1 kage
Bananmuffins
3 modne bananer
1/4 kop olie eller smeltet margarine
1 kop sukker
2 kopper mel
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 kop hakkede valnødder (valgfri-se andre forslag nedenfor)
Mas bananerne (overmodne giver det bedste brød). Tilsæt olie/margarine og sukker og bland godt. Si mel, salt og bagepulver sammen og tilsæt det til bananblandingen. Bland indtil melet er vådt (ælt ikke). Hæld det i muffinbradepander eller en brødform og bag ved 185 °C indtil en tandstikker kommer ren ud.
Valgfrit: Tilsæt en håndfuld valnødder, havregryn, rosiner, chokoladestykker, kokos, solbær, eller alle de nævnte!
Chokolade drømmeshake
4 kopper frosne bananer skåret i 5 cm stykker.
1 kop sojamælk, rismælk eller anden ikke-animalsk mælk.
3 spsk. Kakao eller lignende.
2 spsk. Ahornsirup.
1 tsk. Vanilje
Optø de frosne bananstykker I ca. 5-10 min. Put alle ingredienser i en blender og purer i et par minutter. Server med det samme. Thaw the frozen banana chunks for 5 to 10 minutes.
For at få en tyndere shake tilsæt ekstra sojamælk. Alternativ: tilsæt mandel eller pebermynte.
Til 4 portioner
Fruity Crisp Yummies
1 stang smeltet margarine.
1 kop sukker
1 kop mel
1 tsk. Bagepulver
1/2 kop sojamælk
Frugt (den slags du vil ha’ og så meget du ønsker)
Put det smeltede margarine I en bradepande og bland de resterende ingredienser sammen I en skål. Bag ved 190 °C indtil frugten er færdig og toppen er brun/gylden. Æd!
Peanutbutter Rice Krispystykker
1 kop lys majssirup
1 kop sukker
1 kop peanutbutter, smooth
6 kopper puffede ris morgenmad (Rice Krispy el lignende)
bland siruppen, sukkeret, og peanutbutter i en beholder der kan tåle mikrobølgeovn eller varme på komfuret. Varm indtil sukkeret opløses og rør grundigt. Fjern fra varmen og rør ris i med det samme. Spred i en smurt bradepande og køl af til det er fast. Skær i stykker og æd!